Језик
UK flag

Ко смо ми?

Замислимо на моменат Банат у ком владају демократски принципи и институције функционишу, Банат у ком нико не спомиње ускраћена људска права јер постоје међусобно уважавање и толеранција, Банат тако зелен да је екологија појам са којим смо саживели, Банат која рађа уметнике као жито и Банат у ком људи разумеју важност и неопходност сваког од ових појмова. Делује као немогуће?

Ми смо ти који мисле да је могуће!

Суочени са незамисливом инсуфицијенцијом наведених круцијалних елемената неопходних за физичко и ментално здравље препознали смо позив у помоћ средине у којој живимо и стварамо. Као одговор на тај позив окупили смо се око идеје потпуног заокрета на досадашње видове грађанског активизма. Односно, пуна и јавна транспарентност у раду, не дневно-политичка демагогија, отворена врата за све грађане, не војска неке централне команде, стваран, видљив рад и отклон од било какве врсте популизма. Дакле, не- реакција на последице већ акција на узроке.

Верујемо у то да лична срећа не може да се оствари ако је срећан само појединац већ ако је друштво срећно и желимо да својим активизмом чинимо наш Банат срећнијим из дана у дан. Ми смо ти који ће да остану овде и не мењају средину већ да средину мењају изнутра. Алекса Шантић је одавно рекао:

„Остајте овдје!... Сунце туђег неба,
Неће вас гријат ко што ово грије;
Грки су тамо залогаји хљеба
Гдје свога нема и где брата није.“

Организација

Управни одбор

Сазнај више

Надзорни одбор

Сазнај више

Секретаријат

Сазнај више

Одбори

Одбор за екологију

Шуме у Банату су одавно већ егзотична појава, Бегеј је изгубио статус реке због загађења, вода је нездрава, околиш неуређен а дивље депоније прво што се појави при уласку и готово сваки град или свако село. Наш Банат тражи помоћ. Природаће изгубити битку уколико одмах не почнемо да мењамо еколошку свест људи и уложимо напоре за очување воде коју пијемо, ваздуха који дишемо и земље која нас храни. Организовали смо специјализовани БАЗА еколошки тим који ће се бавити искључиво обновом природе.
Придружите нам се...

Прикажи више

Одбор за волонтеризам и хуманитарни рад

Верујемо да срећа не може бити досегнута ако је срећан само појединац већ ако је целокупно друштво срећно. Због тога и оног што нас чини људима као неопходност у напретку наше средине видимо помоћ онима који не могу сами.Организовали смо специјализовани БАЗА тим за волонтеризам и хуманитарни рад који ће деловати искључиво у овом хуманом правцу.
Придружите нам се...

Прикажи више

Одбор за културу и образовање

Душко Радовић је рекао да је култура однос међу људима, однос човека према стварима и околини, суштина и циљ живота, племенитост и оплемењеност, тежња ка савршенству и најфинији поглед народа. Сувишно би било шта додати на ове мудре речи па смо формирали БАЗА културно-образовни тим како бисмо јачали ум и дух Баната. Придружите нам се...

Прикажи више

Одбор за демократију и људска права

Човеков смисао за праведност чини демократију могућом а његова склоност ка неправедности чини демократију неопходном сматрао је Рејнхолд Нибур. Чини нам се да Банат не оскудева у неправедности па је крајње време да се ухватимо у коштац са манифестацијом неправедности и зато смо формирали БАЗА тим који ће се бавити ширењем демократске свести, промоцијом људских права и начинима за остварење истих. Придружите нам се...

Прикажи више