Језик
UK flag

Наша визија — Наша мисија

Банатски заокрет је грађанско удружење чија је визија регионално препознатљиво отворено цивилно и хумано друштво, у здравој и културној средини са једнаким правима за све.

Мисија Банатског заокрета јесте да заступа интересе Банаћана, развијајући партнерски однос са локалним и другим државним институцијама кроз непрекидну посвећеност организације отвореном и двосмерном дијалогу. Подстицаћемо активно учешће и развој свих грађана у стварању цивилног и хуманог друштва једнаких могућности за здраву и културну средину какав наш Банат несумњиво треба да буде

Наши циљеви — Наше вредности

Приликом иницијалног окупљања били смо свесни да морамо испред себе поставити јасне циљеве јер ко не зна у коју луку плови њему ниједан ветар није повољан. Лесинг је рекао да га будала види на крају, паметан у средини а само мудар види циљ већ на првом кораку, тако да смо већ на старту поставили четири циља:

Да бисмо те циљеве остварили организоваћемо непрофитне стручне скупове, саветовања и семинаре. Ангажоваћемо научне и стручне раднике и предаваче за рад у научним, стручним и истраживачким пројектима из домена политике, екологије, одрживог развоја и међународне сарадње. Организоваћемо радне акције, кампове, јавне кампање, уметничка дешавања и спортске приредбе. Све претходно наведено планирамо у сарадњи са универзитетима, стручним удружењима и другим организацијама у земљи и иностранству а који се баве проблематиком побољшања стања и положаја људи.

Тако амбициозни циљеви које смо испред себе поставили захтевају квалитетне људе. Њих имамо и сматрамо их за нашу највећу вредност. Бирали смо их и бираћемо их према њиховим људским квалитетима, искуству које имају, образовањем које су стекли и челичном вољом да мењају ствари на боље и помажу другима да буду бољи.